Aanmelden

Wie kan zich aanmelden?

Studeer jij aan een van de Nederlandse conservatoria? Of ben je net afgestudeerd en droom je van een internationale carrière? Meld je dan aan voor Dutch Classical Talent – Tour & Award, een promotietraject voor jong klassiek talent van Nederland.

Door middel van audities kiest een vakjury een viertal finalisten die het Tour & Award-traject doorlopen. De deelnemers ontwikkelen zich in een coachingsprogramma, staan een maand lang in de spotlight op NPO Radio 4 en gaan op tournee langs elf concertzalen van Nederland. Tijdens het slotoptreden in TivoliVredenburg (Utrecht) ontvangt één van de deelnemers de Dutch Classical Talent Award. Deze award bestaat uit een geldprijs van €10.000, een optreden in Het Concertgebouw, een naamsvermelding in de Eregalerij bij de Kleine Zaal van het Concertgebouw en een sculptuur van kunstenaar Marianne Houtkamp.

Dutch Classical Talent – Tour & Award is een talentontwikkelingstraject van achttien maanden voor jonge musici in de leeftijd t/m 28 jaar (zangers t/m 30 jaar), die aan een van de Nederlandse conservatoria studeren of hebben gestudeerd en die in staat zijn als solist of ensemble muzikaal en technisch een volwaardig, gevarieerd en professioneel concertprogramma uit te voeren.

Auditieprocedure

Op maandag 16 en dinsdag 17 oktober 2017 vinden in Hertz TivoliVredenburg de (besloten) auditiedagen plaats. Uit de eerste ronden worden maximaal 8 kandidaten/ensembles geselecteerd. Op de tweede auditiedag (maandag 30 oktober) worden uit deze kandidaten vier finalisten gekozen die doorgaan in Dutch Classical Talent – Tour & Award.

Aanmeldingsformulier
Auditiereglement

Contact
Dutch Classical Talent
pa TivoliVredenburg
Vlaamse Toren 7
3511 WB Utrecht
E: info@dutchclassicaltalent.nl
T: Jorunn Labordus 030-7606717