Duo Sihan & Brackman wint Dutch Classical Talent Award 2017

Zondagmiddag 30 april heeft Duo Sihan & Brackman de finale gewonnen van Dutch Classical Talent in TivoliVredenburg, Utrecht.  Het duo Shin Sihan en Anne Brackman wint met de Dutch Classical Talent Award 2017 een geldbedrag van €10.000 en mag een concert geven in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw op zaterdag 10 juni. Ook krijgt de winnaar een bronzen beeld van Marianne Houtkamp en naamsvermelding in de Eregalerij bij de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. De publieksprijs is gewonnen door Caspar Vos.

Juryvoorzitter Willemijn Mooij over Duo Sihan & Brackman: “Mooi, spetterend duo met gevoel voor theater. Zeer karaktervol spel, ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Knap dat ze in zo’n kort programma een echte spanningsboog kunnen opbouwen. Hulde voor het lef waarmee het programma is samengesteld.”

Tijdens het finaleconcert in TivoliVredenburg presenteerden de volgende laureaten zich aan jury en publiek: Duo Sihan & Brackman, Ebonit Saxofoonkwartet, Caspar Vos en duo MOKSHA. Het publiek kon in de zaal meestemmen voor de Publieksprijs en koos pianist Caspar Vos als favoriet. Een reactie uit het publiek: “In zijn spel neemt Caspar je mee op een reis vol emoties. Hij is eigenzinnig en vastberaden om zijn originele concept onder de aandacht van het publiek te brengen. Hij doet dat op charmante wijze en met een goede dosis humor”. Caspar Vos wint een concert in TivoliVredenburg. De vakjury maakte aansluitend de winnaar van de Dutch Classical Talent Award bekend.

Dutch Classical Talent Tour & Award
Dutch Classical Talent – Tour & Award is een talentontwikkelingstraject van 18 maanden voor jonge musici in de leeftijd tot en met 28 jaar (zangers tot en met 30 jaar) die studeren of zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse conservatoria. De finale vormde de afsluiting van het Tour & Award-traject, met een intensief coachingsprogramma en een tour met elf concerten langs de grote zalen van het land.

Mooie brug naar het concertleven
De selectie als laureaat is al een prijs op zich. Juryvoorzitter Mooij: ‘Het spelen van een compleet concertprogramma op de belangrijkste podia van Nederland is een unieke kans voor iedere jonge musicus en een belangrijke steun in de rug bij de opbouw van een goed netwerk voor de concertpraktijk. Daarnaast doen de deelnemers media-ervaring op door optredens bij NPO Radio 4 en krijgen ze coaching op het gebied van podiumpresentatie en programmeren. In de finale komt dit alles samen. Een mooie brug naar het concertleven dus!’

Dutch Classical Talent is een initiatief van de Nederlandse concertzalen, Concertvrienden, NPO Radio 4 en de JCP Stichting.

Jury finale 2017
Willemijn Mooij, manager muziek NPO Radio 4, juryvoorzitter
Aart-Jan van de Pol, programmeur Het Concertgebouw
Guy van Hulst, programmeur TivoliVredenburg
Joel Ethan Fried, adjunct-directeur artistieke zaken Koninklijk Concert -gebouworkest
Monica Damen, hoofd zang Koninklijk Conservatorium Den Haag
Nadia Wijzenbeek, violiste
Ralph van Raat, pianist
Ties Mellema, saxofonist
Tamar Brüggemann, directeur festival Wonderfeel