Jury

De auditieronden en finale van Dutch Classical Talent worden geleid door een vakjury in wisselende samenstelling met vertegenwoordiging van de deelnemende concertzalen.

  • De jury van de audities voor seizoen 2022-2023 in oktober 2021 wordt later bekend gemaakt.

 

De jury van de finale seizoen 2020-2021 op 21 september 2021 bestaat uit:

Okke Westdorp (juryvoorzitter) Adjunct-directeur Conservatorium van Amsterdam
Okke Westdorp studeerde hoorn aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Organisatie, Cultuur en Management aan de Universiteit Utrecht. Naast zijn werkzaamheden als hoornist bij het Residentie Orkest remplaceerde hij bij het Koninklijk Concertgebouworkest en onder andere het Nederlands Blazers Ensemble. Na zijn carrière als musicus was hij onder meer actief als sponsor- en fondsenwerver bij het Residentie Orkest, alvorens hij als leidinggevende binnen Codarts aan de slag ging. Okke bekleedt verschillende bestuursfuncties. In 2015 werd hij Hoofd Klassieke Muziek aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, waar hij hiervoor werkzaam was als manager van de afdelingen Jazz, Pop en Wereldmuziek. Per 1 september 2017 is hij adjunct-directeur/hoofd Klassiek aan het Conservatorium van Amsterdam.

Rahul Gandolahage Muziekjournalist en radiomaker

Annett Andriesen alt / mezzosopraan, voormalig directeur Internationaal Vocalisten Concours
Annett Andriesen is al jaren de vrouw op het gebied van talentontwikkeling. Ze startte zelf jong, in 1967 en werkte samen met de grote Nederlandse operagezelschappen. Na een succesvolle internationale carrière als mezzosopraan stortte ze zich op het begeleiden van jongere artiesten. Ze leidde twaalf jaar lang het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch, en begeleidde het event tot de bekendheid die het nu heeft. Onder meer voor deze inzet is ze benoemd tot Officier in de orde van Oranje Nassau.

Ties Mellema Saxofonist
Ties Mellema doet niet aan stijlen, hij speelt muziek. Geen klassiek, geen jazz geen pop maar iedere muziek die hem wel aanspreekt en iets uitdrukt. Hij is vooral benieuwd naar de muziek tussen de stijlen. Hoewel Ties Mellema zonder meer een virtuoos kan worden genoemd op de saxofoon, ziet hij zichzelf in de eerste plaats als muzikant. Van klassiek en minimal tot impro, funk en jazz – Mellema bewoont al meer dan 20 jaar de gebieden tussen de gevestigde stijlen en disciplines. Het aangaan en overwinnen van uitdagingen en het vertellen van een verhaal staan altijd centraal. Hij daagt zichzelf voortdurend uit het verhaal van de muziek opnieuw te vertellen. Hij laat zijn instrument vooral spreken. Zijn veelzijdige manier van werken leverde Ties samenwerkingen over de hele wereld op met onder andere Gustavo Dudamel, Concertgebouw Tracks, MTV en nog veel meer. Ties is diverse malen onderscheiden en ontving onder andere de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs.

George Mutsaerts Directeur Wonderfeel
Na een carrière als marketing en communicatie-adviseur is Georges Mutsaerts vanaf 2002 actief als organisator van klassieke muziek evenementen. Zo is hij onder meer oprichter en directeur van het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Festival Jong Talent en Wonderfeel. Mutsaerts was penningmeester van IDFA en is als adviseur betrokken bij diverse culturele projecten.

Hannes Minnaar Pianist
Hannes Minnaar is een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Zo sloot hij zijn studie bij Jan Wijn aan het conservatorium van Amsterdam af met een 10 en een onderscheiding en volgde daarna lessen bij onder anderen Willem Brons, Menahem Pressler en Ferenc Rados. De solocd’s die Minnaar tot dusver uitbracht werden met enthousiasme ontvangen. Zijn debuut cd werd zelf bekroond met een Edison. Verder won hij prijzen bij de internationale concoursen in Genêve en Brussel en wist hij zo internationaal de aandacht op zich te vestigen. Minnaar soleerde bij vele orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nationaal Orkest van België. Hij geeft recitals in heel Europa en daarbuiten. Zo trad hij op in het Concertgebouw (Amsterdam), Gewandhaus (Leipzig) en Musashino Jall (Tokio) en was hij te gast bij pianofestivals in Bordeaux, Guangzhou en La Roque d’Anthéron. In 2016 ontving Minnaar de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten namen de minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend, de Nederlandse Muziekprijs. In april 2019 debuteerde Minnaar in de serie Meesterpianisten.

Kenne Peters Programmeur Musis Arnhem en De Vereeniging in Nijmegen
Kenne Peters studeerde in 2013 af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem, waar hij de opleiding Muziektheater volgde. Tijdens zijn studie ontdekte hij zijn liefde voor de klassieke muziek. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in diverse functies bij onder andere Challenge Records en Nationale Opera & Ballet, is hij sinds 2016 Programmeur Klassiek bij Musis Arnhem en sinds februari 2019 bekleedt hij dezelfde functie ook bij De Vereeniging in Nijmegen.

Cécile Gouder de Beauregard Programmeur TivoliVredenburg
Cécile Gouder de Beauregard behoort tot de nieuwe generatie programmeurs. Met haar achtergrond als professioneel musicus snapt zij de wondere wereld van klassieke muziek als geen ander. Cécile is opgeleid als violiste en sloot haar Bachelor en Master met onderscheiding af bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam en bij David Takeno aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen. Na haar studie trad zij op als kamermusicus in het Sequenza String Trio en Kwartet Amsterdam maar speelde ook regelmatig mee in orkesten en ensembles als Amsterdam Sinfonietta, het Nederlands Kamerorkest, het Mahler Chamber Orchestra en Holland Symfonia. In 2016 maakte Cécile een carrièreswitch en ging aan de slag bij Radio 4. Daar werkte zij als programmamaker voor Het Avondconcert en Muziekwijzer. Sinds begin 2018 is zij Programmeur Klassiek bij TivoliVredenburg.