Jury

De auditieronden en finale van Dutch Classical Talent worden geleid door een vakjury in wisselende samenstelling met vertegenwoordiging van de deelnemende concertzalen.


De jury van de audities voor seizoen 23-24 is als volgt:

Cécile Gouder de Beauregard Programmeur TivoliVredenburg (voorzitter)
Cécile Gouder de Beauregard behoort tot de nieuwe generatie programmeurs. Met haar achtergrond als professioneel musicus snapt zij de wondere wereld van klassieke muziek als geen ander. Cécile is opgeleid als violiste en sloot haar Bachelor en Master met onderscheiding af bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam en bij David Takeno aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen. Na haar studie trad zij op als kamermusicus in het Sequenza String Trio en Kwartet Amsterdam maar speelde ook regelmatig mee in orkesten en ensembles als Amsterdam Sinfonietta, het Nederlands Kamerorkest, het Mahler Chamber Orchestra en Holland Symfonia. In 2016 maakte Cécile een carrièreswitch en ging aan de slag bij Radio 4. Daar werkte zij als programmamaker voor Het Avondconcert en Muziekwijzer. Sinds begin 2018 is zij Programmeur Klassiek bij TivoliVredenburg.

Frederike Berntsen muziekjournalist
Frederike Berntsen studeerde cello, interieurarchitectuur en muziekwetenschap. Ze is werkzaam als freelance muziekjournalist. Tot haar opdrachtgevers behoren het Muziekgebouw aan ’t IJ, het Grachtenfestival, het Concertgebouw, het Concertgebouworkest, Amsterdam Sinfonietta en de Nederlandse Bachvereniging. Voor dagblad Trouw schreef ze talloze recensies, interviews en reportages. Daarnaast is ze hoofdredacteur van het magazine Klassieke Zaken, verzorgt ze concertinleidingen voor de ZaterdagMatinee en is ze panellid van het radioprogramma Diskotabel. Geregeld neemt ze plaats in diverse jury’s.

Ties Mellema Saxofonist
Ties Mellema doet niet aan stijlen, hij speelt muziek. Geen klassiek, geen jazz geen pop maar iedere muziek die hem wel aanspreekt en iets uitdrukt. Hij is vooral benieuwd naar de muziek tussen de stijlen. Hoewel Ties Mellema zonder meer een virtuoos kan worden genoemd op de saxofoon, ziet hij zichzelf in de eerste plaats als muzikant. Van klassiek en minimal tot impro, funk en jazz – Mellema bewoont al meer dan 20 jaar de gebieden tussen de gevestigde stijlen en disciplines. Het aangaan en overwinnen van uitdagingen en het vertellen van een verhaal staan altijd centraal. Hij daagt zichzelf voortdurend uit het verhaal van de muziek opnieuw te vertellen. Hij laat zijn instrument vooral spreken. Zijn veelzijdige manier van werken leverde Ties samenwerkingen over de hele wereld op met onder andere Gustavo Dudamel, Concertgebouw Tracks, MTV en nog veel meer. Ties is diverse malen onderscheiden en ontving onder andere de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs.

Quirine Viersen cellist (eerste auditieronde)
Quirine Viersen won in 1994 als eerste Nederlandse een prijs op het prestigieuze Tsjaikovski Concours in Moskou, werd datzelfde jaar gelauwerd met de Nederlandse Muziekprijs en won in 2000 de Young Artist Award van de Credit Suisse. Het geeft wel aan hoezeer Quirine Viersen behoort tot de absolute top van internationaal beroemde cellisten. Als solist speelde ze met vermaarde orkesten als de Wiener Philharmoniker, het Philharmonisch Orkest van Sint-Petersburg en met vrijwel alle Nederlandse orkesten en ensembles. Ook kamermuziek ligt haar, en naast talloze optredens maakte ze ook 5 CD’s, zowel solo als in een ensemble. Ze is bovendien een graag geziene gast in radio en tv-programma’s als Kunststof, de Klassieken en Podium Witteman.

Annett Andriesen alt / mezzosopraan, voormalig directeur Internationaal Vocalisten Concours
Annett Andriesen is al jaren de vrouw op het gebied van talentontwikkeling. Ze startte zelf jong, in 1967 en werkte samen met de grote Nederlandse operagezelschappen. Na een succesvolle internationale carrière als mezzosopraan stortte ze zich op het begeleiden van jongere artiesten. Ze leidde twaalf jaar lang het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch, en begeleidde het event tot de bekendheid die het nu heeft. Onder meer voor deze inzet is ze benoemd tot Officier in de orde van Oranje Nassau.

George Mutsaerts Directeur Wonderfeel
Na een carrière als marketing en communicatie-adviseur is Georges Mutsaerts vanaf 2002 actief als organisator van klassieke muziek evenementen. Zo is hij onder meer oprichter en directeur van het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Festival Jong Talent en Wonderfeel. Mutsaerts was penningmeester van IDFA en is als adviseur betrokken bij diverse culturele projecten.

Yoram Ish-Hurwitz Pianist, artistiek directeur Oranjewoud Festival en programmeur SPOT Groningen
Pianist Yoram Ish-Hurwitz studeerde bij Danièle Dechenne en Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam, bij György Sándor aan de Juilliard School in New York en in de solistenklas van Karl-Heinz Kämmerling. Naast vele concerten in Europa, de Verenigde Staten en Brazilië bracht hij acht solo-cd’s uit en een cd in samenwerking met violiste Noa Wildschut. Verder initieerde hij multidisciplinaire projecten als ‘Pelgrimsjaren’ en ‘Iberia’ rond de gelijknamige pianocycli van Liszt en Albéniz. Sinds 2010 is hij artistiek directeur van Oranjewoud Festival. In augustus 2020 werd hij aangesteld als klassiek programmeur bij SPOT Groningen (De Oosterpoort & Stadsschouwburg). Yoram is tevens voorzitter van de Monitoringscommissie Muziekensembles & Koren bij de Raad voor Cultuur.

Kenne Peters Programmeur Musis Arnhem en De Vereeniging in Nijmegen
Kenne Peters studeerde in 2013 af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem, waar hij de opleiding Muziektheater volgde. Tijdens zijn studie ontdekte hij zijn liefde voor de klassieke muziek. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in diverse functies bij onder andere Challenge Records en Nationale Opera & Ballet, is hij sinds 2016 Programmeur Klassiek bij Musis Arnhem en sinds februari 2019 bekleedt hij dezelfde functie ook bij De Vereeniging in Nijmegen.

Thomas Beijer pianist en componist (tweede auditieronde)
Thomas Beijer is pianist, componist, auteur en tekent niet onaardig aardappelen. Hij weet zijn carrière als gelauwerd meersterpianist al jaren te combineren met compositie. De wereldpremière van zijn concert voor jazzviool en orkest, Concerto in Technicolor, ontving lovende recensies. Zelf doorliep hij ook het Dutch Classical Talent Traject. Daarnaast ontving hij in 2022 de Nederlandse Muziekprijs.