Elisabeth Hetherington wint Dutch Classical Talent Award

Zondagmiddag 27 september heeft Elisabeth Hetherington de finale gewonnen van Dutch Classical Talent in TivoliVredenburg, Utrecht. Elisabeth Hetherington wint een geldbedrag van €10.000. De publieksprijs is gewonnen door Ramon van Engelenhoven.

Foto: Anna van Kooij

De jury over Elisabeth Hetherington : “Een onverschrokken en krachtige persoonlijkheid. Puntgave techniek en adembenemende presentatie”.

De finale is uitgezonden door de NTR op NPO Radio 4 en is hier terug te luisteren.

De volgende finalisten presenteerden zich aan jury en publiek: Duo Ebano, Elisabeth Hetherington en Ramon van Engelenhoven. Het publiek kon in de zaal meestemmen voor de Publieksprijs en koos Ramon van Engelenhoven als favoriet. Ramon van Engelenhoven wint een concert in TivoliVredenburg.

Dutch Classical Talent Tour & Award
Dutch Classical Talent Tour & Award is een talentontwikkelingstraject van 18 maanden voor jonge musici in de leeftijd tot en met 28 jaar (zangers tot en met 30 jaar) die studeren of zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse conservatoria. Het Tour & Award-traject bestaat uit een coachingsprogramma, een tour langs de twaalf belangrijkste Nederlandse concertzalen en als afsluiting een spannende finale.

Veelbelovende toekomst
De selectie als finalist is al een prijs op zich. Cécile Gouder de Beauregard, coördinator van Dutch Classical Talent: ”De mogelijkheid die de finalisten krijgen om onder begeleiding een boeiend programma samen te stellen en het programma vervolgens twaalf keer te mogen uitvoeren in de grote zalen in Nederland is uniek. Een prachtige manier om volop te experimenteren en zich in korte tijd op de kaart te zetten. Elk jaar is het weer een feest om getuige te mogen zijn van de nieuwste aanwinsten in de muziekwereld. De drie finalisten van dit jaar laten zien dat ze waardige opvolgers zijn van de laureaten van voorgaande jaren. Ze zijn alle drie markante persoonlijkheden en opvallende avonturiers met een indrukwekkend speelniveau, gedurfde programma’s en een verfrissende kijk op de muzikale toekomst.”

Dutch Classical Talent is een initiatief van de Nederlandse concertzalen en de JCP Stichting. De finale wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Angela E. beheerd door het Prins Bernard Cultuurfonds.

Jury finale 2020
Peter Tra | hoofd klassiek TivoliVredenburg (voorzitter)
Quirine Viersen | cellist
Annett Andriesen | alt en mezzosopraan
Ties Mellema | saxofonist
Georges Mutsaers | directeur Festival Wonderfeel en directeur Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog
Yoram Ish-Hurwitz | pianist en artistiek leider Oranjewoud Festival
Ellen Corver | pianist
Cécile Gouder de Beauregard | programmeur klassiek TivoliVredenburg