Laureaten seizoen 2021-2022 bekend!

De laureaten voor seizoen 2021-2022 zijn bekend! Een vakjury selecteerde in twee auditierondes uit meer dan 40 aanmeldingen 4 musici/ ensembles: het Animato Kwartet, klarinettist Jelmer de Moed, violist Hawijch Elders, en het Maat Saxophone Quartet. Zij werken de komende tijd met coaches aan hun programma, waarmee ze in seizoen 2021/2022 langs dertien concertzalen in Nederland touren. Hieronder lees je het commentaar van de jury.

Animato Kwartet strijkkwartet
Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar en de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten.

Jelmer de Moed klarinet
Een geraffineerde performer met een gedurfd en hypnotiserend programma. Een programma dat helemaal inspeelt op de huidige tijd. Hij beheerst zijn instrument volledig en laat het hele kleurenpalet van de klarinet horen. 

Hawijch Elders viool
Technisch en muzikaal subliem. Wat een lef om de vioolvirtuoos Paganini zo uit te dagen! Een ontwapenende en verhalende violiste met een indrukwekkende klank. Met gemak vult ze in haar eentje de zaal.

Maat Saxophone Quartet saxofoonkwartet
Ze spreken dezelfde taal, letterlijk en muzikaal! Technische zeer hoog niveau, organisch samenspel en een waanzinnig strakke presentatie. Hun programma is origineel en prikkelend, je wil blijven luisteren.