Voor wie?

Dutch Classical Talent is een talentontwikkelingstraject van achttien maanden voor jonge musici die studeren of zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse conservatoria. Een vakjury kiest na twee auditieronden vier solisten, duo’s of ensembles tot Tour-winnaar. Deze toptalenten krijgen deskundige (artistieke) begeleiding en geven een Tour langs vijftien Nederlandse concertzalen.

English

Leeftijd
De kandidaten mogen ten tijde van de audities niet ouder zijn dan 28 jaar, met uitzondering van vocalisten. Voor vocalisten is de bovengrens gesteld op 30 jaar. De gemiddelde leeftijd van de leden van ensembles mag niet boven de 28 jaar liggen.

Samenstelling
Je kunt je aanmelden als solist of ensemble. Onder solist wordt verstaan: een instrumentalist die zonder begeleiding een heel recitalprogramma kan uitvoeren. Vocalisten kunnen zich aanmelden als solist met begeleider (leeftijd begeleider niet hoger dan 40 jaar) mits de zanger zich in het programma duidelijk profileert als solist. Een programma met Liedrepertoire valt onder duo. Onder ensemble wordt verstaan: een instrumentalist of vocalist met ‘begeleiding’ (duo) of een groter ensemble tot maximaal zes leden.

Opleiding
Kandidaten moeten in opleiding zijn bij een conservatorium in de tweede fase (Master) muziek in een uitvoerende specialisatie/richting (of vergelijkbaar), of hun Master reeds behaald hebben aan een Nederlands of buitenlands conservatorium.

Nationaliteit
Kandidaten met een buitenlandse nationaliteit dienen bij inschrijving tenminste twee jaar gestudeerd te hebben aan een Nederlands conservatorium in een uitvoerende specialisatie of richting of hun Masterdiploma reeds behaald te hebben aan een Nederlands conservatorium. Voor ensembles geldt dat tenminste de helft van de leden van het ensemble dient te voldoen aan deze voorwaarde.

English

De benodigde documenten voor de aanmelding en overige informatie vind je hier.